Ryby majú v jedálnom lístku mnohých z nás nezastupiteľnú pozíciu. Losos v kombinácii s batatmi (sladkými zemiakmi) je vhodný pre športovcov, ktorí chcú využiť energiu z tukov efektívnejšie. Je vhodný tiež pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Pomôže im najmä výhoda sladkých zemiakov oproti tým klasickým - pomalšie zvyšovanie hladiny cukru v krvi. Čerstvý chladený losos s vysokým obsahom esenciálnych mastných kyselín nám okrem jedinečného gurmánskeho zážitku poskytne Omega-3 mastné kyseliny, napomáhajúce správnej činnosti mozgu.
More...
Ingrediencie
Restovaný losos
Batatové pyré
Príprava lososa - postup
Uvaríme bataty
Bataty si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka.
Opečieme cibuľu
Na panvici na olivovom oleji do zlatista opečieme nadrobno nakrájanú stredne veľkú cibuľu.
Rozmixujeme uvarené bataty s cibuľou
Po uvarení sladkých zemiakov, scedíme vodu a spolu s upraženou cibuľkou rozmixujeme úplne do hladka.
Restujeme plátky lososa
Plátky lososa si z oboch strán posypeme sezamom. Lososa následne restujeme z oboch strán približne 10 minút na prudšom plameni. Ak sa chcete presvedčiť, či je losos dostatočne prepečený, zistíte to rezom až do stredu lososa.
Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou
Po odstavení z plameňa ho štedro posolíme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
Losos s batatovým pyré
Lososa podávame s batatovým pyré a nadrobno nakrájanou petržlenovou vňatkou.