Keď som prvýkrát vyskúšala tieto mrkvovo-jablkové muffiny, mala som pocit, že som objavila niečo magické. Kombinácia sladkosti jabĺk a jemnej chuti mrkvy bola niečo, čo ma okamžite dostalo. Ak hľadáš jednoduchý a zdravý dezert, ktorý ti dodá energiu na celý deň, tak toto je presne ono!
Odmietajú tvoje deti jesť zeleninu a ovocie a tak sa ich snažíš skryť aspoň do jedla, kde to neodhalia? Vyskúšaj tieto naozaj vláčne mrkvovo-jablkové muffiny, ktoré zachutia určite aj tebe. Priprav deťom jednoduchú desiatu do školy a sebe lahodný dezert ku káve.
Ingrediencie
Postup
Sypké suroviny dôkladne premiešame
Vo väčšej miske zmiešame 120 g hladkej špaldovej múky, 90 g jemných ovsených vločiek, 1 ČL mletej škorice a 1 prášok do pečiva.
Pridáme ostatné suroviny
Po premiešaní sypkých ingrediencií pridáme 160 g najemno nastrúhanej mrkvy, 100 g hrubšie nastrúhaného jablka, 2 dl rastlinného mlieka, 60 g orieškového masla a 2 vajcia. Rastlinné mlieko môžeme nahradiť akýmkoľvek iným druhom mlieka. Všetky suroviny dôkladne premiešame.
Cesto rozdelíme do košíčkov
Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré rovnomerne rozdelíme do papierových či silikónových košíkov na pečenie muffinov, ktoré si predtým uložíme do formy na muffiny.
Muffiny dáme upiecť
Pečieme 25 minúť na 180 °C na teplovzdušnom programe.
Mrkva je výnimočná zelenina, pretože obsahuje veľa užitočných látok pre naše zdravie. Viac sa o nej môžeš dočítať v článku Mrkva: Zázračná zelenina pre vaše zdravie.